Bezárás× Telefon 0723-664485


   Szeretem tanulni és tanítani az angol nyelvet, és úgy gondolom, hogy ez nem munka hanem szórakozás kellene legyen. Ezért valahányszor olyan tippekre bukkanok, amelyek segítenek diákoknak és tanároknak egyaránt, örömmel osztom meg őket. 


Itt következik egy újabb, hat tipp...
A hatékony angol nyelv-tanulók öt szokása
Írta: Martin Sketchley 

 

https://www.britishcouncil.org/voices-magazine/five-habits-effective-english-language-learners


   „Az angol nyelv igazán globális nyelv, és végtelen lehetőségünk van arra, hogy hallgassuk vagy olvassuk.”
Milyen szokásokat kellene az angol nyelvet tanulóknak felvenniük, hogy az segítsen elérni a céljaikat? Martin Sketchley, a British Council Angoltanítás blog díjának legutóbbi kitüntetettje elárulja öt legfontosabb szokását.
Az angol vagy bármely más nyelv tanulása kihívásokkal teli, de kifizetődő élmény lehet. Hogy előre haladj, sok odaadást és erőfeszítést kell belefektetned, ugyanakkor a megfelelő szokásokat is ki kell fejlesztened. Íme öt szokás, amely segített diákjaimnak elérni céljaikat.


1. Tervezd meg a tanulást, és tűzz ki reális célokat


   Az elhatározás, hogy angolt tanulj, vagy hosszas szünet után újra beülj az angolt tanulni, elég nyomasztó lehet. Készíts egy heti időbeosztást, amelyben hagyj egy napot az egyéni tanulásra, beleértve azt az időt, amikor átnézed a leckéidet. A tanulásod megtervezése napról napra, hétről hétre kifizetődő, és könnyebbé teszi a haladásod lemérését. Ez különösen akkor igaz, ha reális célokat tűzöl ki. Például, lehet az a célod, hogy megtanulj öt új összekötő kifejezést a jövő héten (reális), mintsem, hogy tökéletesen elsajátítsd az akadémiai írást (rendkívül irreális).
Tipp: Egy csodás alkalmazás, amelyet én a tanuláshoz használtam, a MyStudy Life. Segít a tanulási rutinod megszervezésében; arra is használhatod, hogy egyéb napi dolgokat megtervezzél.

Folytatjuk