Bezárás× Telefon 0723-664485


4. Légy aktív, és vedd át az irányítást a tanulásodban


   Az órákon próbálj a lehető legaktívabban részt venni. Légy elszánt, hogy használod a nyelvet és a nyelvtant, amit a tanárod leadott. A hibák a tanulási folyamat természetes része, hát ne hagyd, hogy eltántorítsanak.


   Légy inkább aktív, mint passzív: tudd meg a tanárodtól, hogy mik az erősségeid és a gyengéid; kérdezd meg az osztálytársaidtól, hogy mit gondolnak a kiejtésedről; szervezz egy angolt beszélő klubot a többi tanulóval, hogy órák után gyakorolhassátok a beszédet. Azáltal, hogy aktív vagy, és kézbe veszed az irányítást a tanulásban, hamarosan elkezded látni az eredményeket.


   Tipp: Sok elérhető nyelvi alkalmazás van, amely segít kapcsolatba lépni angolt beszélőkkel, de messze a legjobb, véleményem szerint, a HelloTalk. Ez az alkalmazás segít használni nyelvtudásodat az osztálytermen kívül.

 

5. Keress érdekes dolgokat, amelyeket angolul nézhetsz, olvashatsz, vagy hallgathatsz


   Hogy sikert érjél el az angol nyelv tanulásában, olyan sokat kell angolul olvasnod és angol nyelvet hallgatnod, amennyit csak lehetséges. Azonban fontos, hogy olyan témák legyenek, amelyek érdekelnek téged. Szokj hozzá, hogy tévéműsorokat vagy filmeket nézel, dalokat vagy rádióműsorokat hallgatsz, valamint könyveket és magazinokat olvasol angolul. Az angol nyelv igazán globális, és végtelen lehetőségeink vannak arra, hogy hallgassuk vagy olvassuk.


   Tipp: A YouTube ingyenes és látszólag végtelen készlete az angol nyelvű videóknak. Egy hely, ahol kezdhetsz a BritisCouncil’sYouTubechannel (hallgathatod úgy, hogy bekapcsolod a feliratot). Én személyesen imádom a JamieOliver’sYouTubechannel-t nézni, mivel inspirál, hogy kipróbáljak néhány új receptet!