Bezárás× Telefon 0723-664485


2. Úgy jegyezd fel az új szókincset, hogy könnyen áttekinthető legyen


   A nyelvtanulás esetében lényeges, hogy a leckékről szókincsjegyzeteid legyenek. Mivel a nyelvleckék gyakran egy meghatározott témára épülnek (pl. vásárlás, zene, család), jó ötlet, hogy témánként szervezd a szókincset. Kísérletezz bizonyos módszerekkel a szókincs feljegyzését illetően, beleértve a szókártyákat, elmetérképeket és táblázatokat, és nézd meg, melyik válik be neked a legjobban. Fel kell jegyezned bizonyos szavak különböző formáit, használatát és kiejtését is (legyen egy jó tanulói szótárad).


   Tipp: Próbáld meg a mobiltelefonodat használni arra, hogy szókincset jegyezz fel a leckéidről. Vagy miért ne készíts egy online posztert, a Glogster-t használva, hogy új nyelvet, videót vagy képeket tölts fel az osztályból (mint a tanár fehértáblás jegyzetei). Próbáld ki.

 

3. Rendszeresen nézd át leckéidet és egyéni tanulási jegyzeteidet


   Ahhoz, hogy sikeresen sajátítsd el egy új nyelv szókincset és nyelvtanát, rendszeresen át kell nézned a leckéidet és személyes jegyzeteidet. Nézd át az adott órán készített jegyzeteidet, és próbáld memorizálni néhány vagy az összes fontos nyelvi vagy nyelvtani pontot (ne felejtsd, reális célokat tűzz ki). Azután írd le ezeket egy üres lapra,hogy lásd, mire emlékszel. Ismételd meg a folyamatot addig, amíg mindazokat a dolgokat megjegyezted, amelyeket a feladat elején kitűztél magadnak.


   Tipp: Néhány tanuló hasznát látja a tanulókártyák készítésének, amelyeket okostelefonon tárolhatsz. A Quizlet egy ilyen alkalmazás. Ott van még a GoConqr, amely segít egy helyre gyűjteni az összes leckéidet. Még szókincs elmetérképet is készíthetsz a leckéidről! Találd meg azokat a módszereket, amelyek bejönnek neked.