Bezárás× Telefon 0723-664485


És miért használnak a Brit országok olyan sok különböző nevet? 
Az angol nyelv Britanniából ered és több nyelv keveredésének az eredményeként alakult ki, annak köszönhetően, hogy i.sz. 1066 előtt Britanniát különböző népek özönlötték el, kelták, germánok, norvégok, franciák. Valamint annak eredményeként, hogy azóta is sok nemzetközi befolyás éri a nyelvet. Ezért van az angol nyelvben olyan sok érdekes szabály, vagy ezért hiányzik sok esetben a szabály!

Britanniát Anglia, Írország, Skócia valamint Wales alkotják, és ezeknek az ország csoportoknak külömböző neveik vannak a politika valamint a sport világában, mint például az Olimpiai vagy a Brit Nemzetközösségi Játékokon. Találkozhatunk a következő egyedülálló országnevekkel: Egyesült Királyság, Nagy-Britannia és Írország és a Brit Szigetek. 
Mit jelentenek ezek a nevek? 

Mindezek az országok a Brit Szigetekként ismert szigeteken helyezkednek el. 

Mit tett a történelem? 

Ezek az országok egy közös területet jelentettek a rómaiaknak, Britannicat. Nagy Britaniát vagy Britaniát Anglia, Skócia és Wales alkotják. 

Az Egyesült Királyság jelenleg a nemzetközi törvények szerint szuverén állam, és magában foglalja Angliát, Skóciát, Wales-t és Észak-Írországot. Anglia az Egyesült Királyság legnagyobb országa, ualkodója a szuverén, II. Erzsébet királynő, Wales Hercegség, amelynek “vezetője” Károly Wales-i herceg, Skócia külön ország amely Únióban van Angliával (mióta 1707-ben, James, Skócia VI.dik James királya, I. James néven Anglia királya lett) és Észak-Írország tartomány. Írország különálló ország.

Írország szigete eredetileg Nagy-Britannia része volt, de a 20-dik század első részében az Ír sziget déli része önálló ország lett. Jelenleg az Egyesült Királyság a nemzetközi törvények szerinti szuverén állam a következő országokból áll: Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország. Ezek közül Anglia a legnagyobb, ualkodója a szuverén (II. Erzsébet királynő), Wales Hercegség, amelynek vezetője Károly Wales-i herceg, Skócia külön ország amely Únióban van Angliával (mióta 1707-ben, James, Skócia VI.dik James királya, I. James néven Anglia királya lett) és Észak-Írország tartománya. Írország különálló ország. Írország szigete történelmileg szintén az Egyesült Királyság részét képezte a 20dik század előtt, de 1922-ben az Ír sziget déli része különálló, független állam lett. 

Szóval ezek a nevek bárhol megjelenhetnek, bármilyen szinten, az ENSZ-ben mint Britania és Írország, az Olimpiai Játékokon mint Nagy Britania, a fociban és a rugby-ben mint különálló országok, (a rugby-ben Észak-Írország és Írország egy közös csapatban játszanak, csak hogy érdekesebb legyen) 
A történelem néha jól megkavarja a dolgokat! 

Az angol az Egyesült Királyságban alakult ki, jelenleg minden kontinensen beszélik és 79 ország nemzeti nyelve. Mindez azt jelenti, hogy nagyon sok angolul beszélő ember van akik olyan barátaid akikkel még nem találkoztál...