Bezárás× Telefon 0723-664485

Mi változik? – (Idegen) nyelvtanulás a finn alaptantervben az alapfokú oktatásban. Folytatás

   A jövőben a nyelvtanulás egyre inkább autentikus környezetekben fog zajlani, és autentikus tanulási anyagokat fog felhasználni, amelyek szorosan kapcsolódnak a tanulók saját érdeklődéséhez, és amelyeket részben maguk a tanulók készítenek. A tanulás a valós élet problémáira és valós életbeli jelenségekre fog fókuszálni, és kutatás-, projekt- vagy probléma alapú lesz. A nyelvtanulás kereszt-tanterves, multidiszciplináris tanulási projekteknek egy része lesz, amelyet diákok és tanárok közösen terveznek meg.

English4life, 2019-02-22 08:02:17

A hatékony angol nyelv-tanulók hat szokása Első rész

   Szeretem tanulni és tanítani az angol nyelvet, és úgy gondolom, hogy ez nem munka hanem szórakozás kellene legyen. Ezért valahányszor olyan tippekre bukkanok, amelyek segítenek diákoknak és tanároknak egyaránt, örömmel osztom meg őket. 

English4life, 2018-05-24 12:08:51

Oxfordi látogatás! Te jössz?

A lehető legjobb bevezetés az angolhoz és az angolokhoz... egy meghívó... Ha szeretnéd fejleszteni az angol társalgási képességedet, mi lehetne jobb, mint egy kirándulás Oxfordba és Londonba? A nyelv történelmi központjai, ahol szórakoztató megismerni a kultúrát, meglátogatni a turista-látványosságokat és használni a nyelvet.

English4life, 2018-03-28 09:02:34

Táborozz velünk!

“Nem azért elfelejtünk el játszani mert megöregszünk hanem azért öregszünk meg mert elfelejtünk játszani.” 

English4life, 2017-12-30 21:40:45

Do you speak English?

Szeretnénk meghívni egy Angol Társalgási Estre október 24-én, kedden délután 6.45-től. Az est házigazdája, angliai partnerünk, Chris Howard.
Ez egy új kezdeményezés, amelyet az English4Life szervez, és a célja az, hogy lehetőség teremtsünk arra, hogy gyakoroljuk az angol nyelvismeretünket, aktív és érdekes beszélgetések által miközben jól érezzük magunkat. 

English4life, 2017-10-17 09:21:13

Hogyan tudják a szülők és a tanárok legjobban nevelni a kis gyerekeket? Első rész

 Találtam egy különösen érdekes és hasznos cikket, amit szeretnék megosztani veletek. 
A cikkben öt nagyszerű javaslat van arra, hogy hogyan tudunk mi (legyünk szülők vagy tanárok) a legjobban hozzájárulni a gyerekeink képzéséhez és fejlődéséhez. 
 Remélem ti is annyira gondolat ébresztőnek találjátok a cikket mint én. 
És akkor jöjjön a cikk, öt részletben az öt téma:

English4life, 2017-10-04 11:08:13

Mit csinál a gyerekem nyelvórán?

Nagyszülő jön hazavinni a gyereket nyelvóráról. Bekukkant az ablakon és indul is a terembe “Ja, későn jöttem, már csak játszanak”.

English4life, 2016-10-09 19:59:29

Hol beszélik most az angolt? És miért kellene angolul tanuljak?


Az angol a legelterjedtebb nyelv a világon, így nagyon hasznos mindenkinek aki beszéli, magán vagy üzleti téren egyaránt. Ha jól beszélsz angolul könnyebb munkahelyet találnod, az angolul jól beszélő alkalmazott előnyt jelent a munkaadónak, és hát manapság egyre hasznosabb az Internet világában is, ahol az információáramlás több mint fele angol nyelven történik. Az angol nyelv több ember eléréséhez nyit ajtót számodra, mind a magán- mind az üzleti életben. 

English4life, 2016-03-08 19:49:05

Az angol nyelv Britanniából ered...... Mely országok alkotják Nagy Britanniát?

És miért használnak a Brit országok olyan sok különböző nevet? 
Az angol nyelv Britanniából ered és több nyelv keveredésének az eredményeként alakult ki, annak köszönhetően, hogy i.sz. 1066 előtt Britanniát különböző népek özönlötték el, kelták, germánok, norvégok, franciák. Valamint annak eredményeként, hogy azóta is sok nemzetközi befolyás éri a nyelvet. Ezért van az angol nyelvben olyan sok érdekes szabály, vagy ezért hiányzik sok esetben a szabály!

English4life, 2016-03-08 20:20:35

Honnan ered az angol nyelv és miért van annyi különböző szó/kifejezés ugyanarra a dologra….?

Az angol nyelv történelme a Brit szigetek történelme. A Krisztus utáni első ezer évben Britaniát sokszor elfoglalták különböző népek, és ezek mindenike különböző szavakat, nyelvtani szabályokat vagy kiejtést adott hozzá a nyelvhez. A Krisztus utáni második ezer év alatt az angolok beutazták a világot, létrehoztak egy birodalmat és nagyon sok szót vettek át a nyelvükbe. 

English4life, 2016-03-08 20:22:39

Így tanulj helyesen idegen nyelvet

Egy nyelv szavai olyanok, mint egy ház téglái. Minél több és biztosabb a tégla, annál stabilabb a ház. Hogyan lehet hatékonyan szavakat tanulni?
Nem a klasszikus módon. Vagyis úgy, hogy a füzeted bal oldalára kiírod az idegen szót, jobb oldalra meg odaírod a jelentését. Ez azért rossz módszer, mert így a szavakat elszigetelve tanulod meg, ahogyan a való életben soha nem fordulnak elő.
Továbbá azért sem jó ez a metódus, mert egy szónak nagyon sokféle jelentése lehet a szövegkörnyezettől függően.
Végül meg azért, mert így az idegen szóhoz a magyar szó fog társulni, nem a jelentés. A lényeg az lenne, hogy ha elhangzik a német „das Wasser” szó, akkor a fejünkben a víz képe jelenjen meg.

English4life, 2016-03-08 20:23:47

Who we are

Diákkoromban, Romániában az angol a külföldiek nyelve volt. Mikor hallottuk az angolt, vagy olvastuk, idegen volt számunkra. A világ azóta megváltozott. Manapság az angol a globális falu nyelve.
Mindig  kedveltem   az angol nyelvet, úgy gondolom egy nagyon szép nyelv...
Mindig is meg akartam tanulni angolul... és aztán történt valami.
Szerda reggel volt, az irodában ültem és csengett a telefon. Egyedül voltam az irodában, tehát én kellett válaszoljak. Felvettem a kagylót, és életem legkínosabb, legrosszabb pillanatai következtek, egy örökkévalóságnak tűnt. A vonal másik végén cégünk egyik partnere volt az egyik EU-s országból. Angolul köszönt, és én alig tudtam összehozni egy “jó reggelt” ,rögtön utána megjegyezve, hogy “sajnos nem tudok angolul”-, ugyanis ez volt  nagyjából minden angol tudásom, illetve idegen nyelv ismeretem. Ő ezt nem tudta, tehát próbálta folytatni franciául, németül majd spanyolul, sajnos mindhiába.
Korábban már meg akartam tanulni angolul, és el is kezdtem néhányszor könyvekből, kazettákról, beiratkoztam egy tanfolyamra is, de kevés eredménnyel. Ám ez az élmény elég erős volt ahhoz, hogy komoly döntésre késztessen, és hogy ki is tartsak mellette, vagyis, hogy beíratkozzak egy angol tanfolyamra és megtanuljak angolul. Választhattam volna egy másik nyelvet is, mert tetszett még a német, olasz és spanyol, de nekem mindig is az angol volt “az igazi”. Az igazi, amit mindig is szerettem, amit még akkor is szívesen hallgattam, ha semmit vagy majdnem semmit nem értettem belőle. Tehát úgy gondoltam könnyebb megtanulni egy olyan nyelvet amit már eleve szeretek, mint egy “másik idegen nyelvet”.

English4life, 2016-01-12 13:33:05

Blog intro

Az angol egy gazdag nyelv, és történelméből adódóan, több más nyelvből ered. Így sok érdekessége, „szabálytalansága” van mégis az angolt világszerte használják.

English4life, 2016-01-12 13:31:02