Bezárás× Telefon 0723-664485


Kerüld el az osztályozást - összehasonlítást


   Az osztályozás, „megmérettetés” gondolatát elég nehéz elfogadni a szülőknek. Sok országban a gyerekeket osztályozzák, vizsgáztassák és társaikhoz már az óvodai „felvételihez”. Ám egy szülő fejében meg sem fordulna a gondolat, hogy a gyerekeit otthon vizsgázatassa, osztályozza.
Minden gyereknek egy egész sor képessége, erőssége van, de ezek nem fognak mind egyszerre nyilvánvalóvá válni. Ha nem osztályozunk, nem adunk jegyeket, a gyerekek nyugodt, természetes környezetben fejleszthetik a készségeiket, és próbálhatnak ki új dolgokat. Ugyanakkor a tanárok is több minőségi időt tölthetnek a gyerekekkel, segítve őket, hogy fejleszthessék a képességeiket, készségeiket, a gyerekekre koncentrálhatnak, anélkül, hogy az osztályozáson, jegyeken gondolkodnának, azon stresszelnének, hogy hányst adjanak a gyereknek.  
   A lecketervek figyelembe kellene vegyék a tanulókat és azok különféle igényeit illetve képeségeit. Az osztályok nem homogének, a gyerekek más-más módon és stílusban tanulnak a legjobban. Minden osztályban vannak gyerekek akik akkor tanunak a legjobban ha közben mozognak, vannak akik úgy tanulnak könnyebben ha írják és olvassák az anyagot, megint mások szeretik hallani és hallgatni a leckét, és vannak akik vizuálisan tanulnak. A legtöbb gyerek mindezeknek a kombinációja lesz. A tanulási stílusok nincsenek kőbe vésve: mivel a gyerekek új készségeket sajátítanak el, így új módokat találnak és fejlesztenek ki a problémák megoldására és arra, hogy a tevékenységekből a legtöbbet hozzák ki. Hasonlóképpen ha otthon a megfelelő játékkal játszhatnak, kipróbálhatják és kísérletezhetnek a tanulás különböző módjaival.
   Nagyon fontos a gyerekek önbizalmát egészségesen fejleszteni. Ha a gyerekek már kiskorukban szórakoztató, kreatív és interaktív módon találkoznak az angol nyelvvel és játszva használhatják, örömmel fognak foglalkozni vele és a jövőben az angolt nem egy akadálynak fogják tekinteni, amit le kell győzni, vagy nem csak „még egy” iskolai tantárgynak, amelyet tanulni kell.