Bezárás× Telefon 0723-664485Az angol a legelterjedtebb nyelv a világon, így nagyon hasznos mindenkinek aki beszéli, magán vagy üzleti téren egyaránt. Ha jól beszélsz angolul könnyebb munkahelyet találnod, az angolul jól beszélő alkalmazott előnyt jelent a munkaadónak, és hát manapság egyre hasznosabb az Internet világában is, ahol az információáramlás több mint fele angol nyelven történik. Az angol nyelv több ember eléréséhez nyit ajtót számodra, mind a magán- mind az üzleti életben. 


Miért? …...... Az angol nyelv Nagy-Britanniából ered, és az, hogy most olyan sok helyen és sok ember beszéli, nagyban annak tudható be, hogy az angolok, szigetországban élve, az elmúlt 500 évben sokat kutattak és utaztak tengeren.  Az angolok kereskedelmi kapcsolatot folytattak és hatalmat akartak szerezni minden kontinensen. 

Nagy-Britannia lakossága 65 millió fő, de körülbelül egy milliárd ember beszéli az angol nyelvet világszerte. A világ lakosságának körülbelül 15%-a beszél angolul, minden kontinensen. Napjainkban több ember beszéli az angolt második vagyis idegen nyelvként mint anyanyelvként és szakértők véleménye szerint az angol nyelv egyre gyorsabban fog változni a jövőben, annak köszönhetően, hogy több ember hoz be új szavakat a mindennapi használatban.