Bezárás× Telefon 0723-664485


   A jövőben a nyelvtanulás egyre inkább autentikus környezetekben fog zajlani, és autentikus tanulási anyagokat fog felhasználni, amelyek szorosan kapcsolódnak a tanulók saját érdeklődéséhez, és amelyeket részben maguk a tanulók készítenek. A tanulás a valós élet problémáira és valós életbeli jelenségekre fog fókuszálni, és kutatás-, projekt- vagy probléma alapú lesz. A nyelvtanulás kereszt-tanterves, multidiszciplináris tanulási projekteknek egy része lesz, amelyet diákok és tanárok közösen terveznek meg.

   A különböző tanulási módszerek használatában, a fókusz a pár-, valamint csapatmunkán van, amelyek természetesen növelik a kommunikációs és kollaborálási készségeket. A tanulási módok, amelyekkel szabadon mozoghatsz, és megmozgatják a tested (mint a dráma, a játék, az éneklés, a felfedezés…) ugyancsak alkalmazva lesznek, akárcsak a különböző kommunikációs metódusok és csatornák, és természetesen, az információs és kommunikációs technológia is, sőt a tanulók saját eszközei is. (BYOD, avagy: hozd a saját cuccod.)

   A tanulókat bátorítják és irányítják, hogy kitűzzék a saját tanulási céljaikat, és felelősséget vállaljanak a saját tanulásukat illetően, és így saját tanulásuk tulajdonosaivá váljanak. Alapfokú oktatásuk végén magabiztos és önszabályozó tanulók lesznek, akik boldogulni és prosperálni tudnak a kiszámíthatatlan jövőben.

   Az értékelés fókusza arról, a megtanult anyagról magára a tanulásra mint folyamatra változik. Az értékelés tükrözi a tanulási metódusokban való változást. Az oktatás a tanár-centrikus szokásoktól a tanuló-centrikus szokások irányába fejlődik (ön- és társ-értékelés), a kudarcok és gyengeségek kiemelésétől az erősségekre való fókuszálás felé, a standardtól az egyéni felé, az egyiránytól a párbeszéd felé.

   Végső soron, a mi célkitűzésünk, hogy segítsünk a tanulóknak megtalálniuk a saját hangjukat, hogy több nyelven beszéljenek, hogy meghallgassák és tiszteljék őket, hogy szilárdan, biztos lábakon álljanak a földön, fejükkel a fellegekben.

 

Forrás: http://schoolsgoingglobal.blogspot.ro/2016/10/whats-changing-foreign-language.html