Bezárás× Telefon 0723-664485


   Sarah Reid tanár néhány hasznos tippet ad, amelyekkel elősegítheted gyereked angol-tanulását otthon.

Íme egy másik cikk, amit néhány részletben fogunk ismét megosztani, ugyancsak a szakemberek véleményére alapozva, az angol nyelv elsajátításáról.
    Szerintem sok hasznos ötlet van benne.
És itt jön az első része.

  Egyre több szülő szeretné, hogy gyerekeik kis koruktól kezdve tanuljanak angolt. Gyakran találkozom két-három éves korú gyerekek szüleivel, akik azt állítják, hogy az angolban szerzett gyakorlat segíteni fog gyereküknek, hogy „boldoguljanak egy globalizált világban”. Más szóval, a gyerekek minél hamarabb kezdik el, annál jobb.
   A legfontosabb tényező ami hozzájárul egy gyerek sikerességéhez minden területen, így az angol tanulásban is a szülei érdeklődése és bátorítása, függetlenül a gyerek korától. Mit tehetnek hát a szülők otthon, hogy segítsék a tanulásukat? Itt van tanáraink tippjeinek top tízes listája.
1. Tanulj te is angolul
    Ahhoz, hogy pozitívan álljatok hozzá a tanuláshoz, és az angolhoz, mint nyelvhez, a legjobb, ha magaddal kezded. Ha angol órára küldöd a gyereked, miért ne csatlakozz te is? Együtt tanulni az angolt egy nagyszerű mód arra, hogy időt tölts a gyerekeddel, és ez pozitív hatással lesz a hozzáállására a tanulásban, valamint egy más nyelv használatában is.
A British Council nemrégiben felmérést végzett 2000, Egyesült Királyságbeli felnőttel. Az derült ki, hogy 40%-uk ideges volt, amikor idegen nyelven kellett beszélni a vakációk alkalmával. Ezt a fajta aggodalmat – melyet gyakran az iskolai nyelvtanulással kapcsolatos negatív emlékek kísérnek – könnyen átvehetik a gyerekeid.
Azáltal, hogy magad is angolt tanulsz, megmutathatod a gyerekeidnek, hogy belevágni, és hibázni jobb, mintha csak akkor beszélnél, amikor kész van a tökéletes mondat.
2. Játssz angolul
   Ezzel kapcsolatban saját tapasztalatunkra alapozva mondhatom, hogy ha a gyerek játék kzöben hallja és használja a nyelvet, csakúgy mint az anyanyelvét, észrevétlenül „ragadnak” rá kifejezések mondatok, amiket a megfelelő helyzetben ösztönösen fog használni. 
   Megtörtént eset, hogy egy kisgyereket játék közben meglökött a társa és amikor az angolul kért elnézést, „I`m sorry”-t hallva a gyerek oda sem figyelve, a játékot zavartalanul folytatva válaszolta, hogy „no problem”. És most nézzük tovább a szakemberek véleményét:
   A gyerekek természetes módon mindent megtanulnak maguk körül, egy felnőtt közbelépése nélkül is. Ezt a játékos kísérletezéssel teszik, ami alatt sok hibát követnek el. Hogy segítsd gyerekeid boldogulását az angol-tanulással, vedd rá őket, hogy angolul játsszanak.
   Otthon próbálj öltöztetőst, bújócskát és egyéb népszerű játékokat játszani angolul. Más szóval, probáld elérni, hogy úgy tanulják az angolt, ahogy az anyanyelvüket tanulták.

Forrás:   www.britishcouncil.org/voices-magazine/ten-ways-support-your-childs-english-learning-home?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=bc-learnenglishparents