Bezárás× Telefon 0723-664485


Következzen a nyelvtanulási tippekről szóló cikk második része, két újabb ötlettel.


3. Olvass esti meséket angolul
   Most már könnyű bármilyen nyelvű meséskönyvre szert tenni, különösen online, vagy más szülőkkel csereberélve. A nagyon kis gyermekek nem fogják megkérdőjelezni a nyelvet, amelyen nekik felolvasol – nekik sokkal fontosabb az esti mese szokása. Ez remek lehetőséget teremt arra, hogy becsempéssz némi angollal töltött időt, emlékezetes módon.
Mindannyian emlékszünk kedvenc könyveinkre kiskorunkból, és néhányszor még részletekre is emlékszünk olyan könyvekből, amelyeket évek óta nem láttunk vagy olvastunk. A mesék nagy hatást gyakorolnak a nyelvtanulásra, így jó ha használjuk azokat.
   Képes meséskönyveket olvasni gyermekednek nagyszerű nyelvfejlesztési mód, mivel minden oldal vizuálisan is hat rá. A nyelvezete egyszerűsített, ismétlődik, és jellemzőek rá a rímek. Bővíti a szókincset, és arra bátorítja a gyerekeket, hogy kérdéseket tegyenek fel a szereplőkről és a cselekményről.
Remek lehetőségek a hangoskönyvek vagy online mesék, ha kevésbé vagy magabiztos abban, hogy hangosan olvass fel angolul.
4. Keress egy angol rádióállomást, és hagyd menni a háttérben
   Óriási a különbség aközött, hogy körülvesz téged egy nyelv, vagy tanulsz egy nyelvet. Általában, amikor egy nyelv megtanulására gondolunk, az iskolai nyelvtanóráink jutnak eszünkbe, az igék ismételgetése, egy tankönyv lapjainak a forgatása. Azonban a kis korban való tanulás az ilyen feladatok helyett egy másik nyelv hangzásának és ritmusának megismerésével kellene kezdődjön.
   Ahogy a gyerekek megtanulják az anyanyelvüket, egy hihetetlen folyamat megy végig az agyukban: mindenre hallgatnak, ami körülöttük zajlik, összerakják a képeket, és aztán használják is. Egy gyerek nem utánozza a „teddy” szót első alkalommal, amikor hallja, hanem számos alkalommal fogja hallani sok különböző ember által, mielőtt maga is meg nem próbálja.
A rádió lehetőséget nyújt arra, hogy hallj egy másik nyelvet sok különböző embertől, más-más akcentussal beszélve. Minden, amit tenned kell az, hogy bekapcsolod, mialatt vacsorát készítesz.
És ennek egy másik előnye, hogy közben te magad is gyakorolod, még ha passzív módon is, a nyelvet.

Cikksorozatunk harmadik része hamarosan...