Bezárás× Telefon 0723-664485


7. Énekeljetek énekeket együtt (vagy hívd segítségül a YouTube-ot, ha nem tudsz énekelni)

   Egy ének vagy gyermekdal néhányszori meghallgatása után a gyerekek hamar elkezdenek dúdolni, a refrént énekelni, és végül egyre több szót raknak össze. A zene és a ritmus segít a gyerekeknek, hogy egész mondatokat alkossanak, hanglejtést, különböző hangmagasságokat és ritmust használjanak. Így felépül a magabiztosságuk oly módon, amit nem tudnánk elérni, ha ezeket a nyelvi tulajdonságokat tanítani próbálnánk.
   Az ének által egészen nehéz kifejezéseket tudunk megismertetni a gyerekekkel. Vegyük például ezt: „If you’re happy and you know it, clap your hands”. Ebben benne van egy igazán komplex nyelvtani szerkezet, amit egy kis gyereknek túl nagy kihívás lenne megtanulni. Az ének másrészt mindent elvégez helyettünk nehézségek nélkül, és könnyen felismerhető a gyerekek számára.
   Talán később, a korai tinédzserkorukban, amikor a gyerekek elkezdenek többet tanulni a nyelvtanról, ezek a dalok eszükbe jutnak, és segítenek nekik, hogy sokkal magabiztosabban gondoljanak a tanulandó szerkezetekre.


8. Bizonyosodj meg, hogy a Wii vagy a PlayStation angolra van állítva

   Minden egyes technikai eszköz, amink van, nyelvi opciókkal van ellátva, és amint láthattuk, az egyik fő módszer arra, hogy fejlesszük a nyelvtudást az ismétlés használata. Az angolt beállíthatod a tévéd, iPad-ed, laptopod vagy telefonod nyelveként, így valahányszor a gyereked előtt használod ezt, vagy ő maga is kipróbálja, az angolt természetes szövegkörnyezetben fogja látni.
   Manapság, mielőtt még a gyerekek megtanulnának olvasni vagy írni, gyakran már magabiztosan használják az iPad-eket, vagy a szüleik telefonját. Az olyan kifejezések bemutatása, mint „password”, „log-on”, „choose”, „press” vagy „game over”, hasznos kiindulási pont lehet.
   Vess egy pillantást a szórakoztató és egyben tanító jellegű applikációnkra, a Learning Time with Timmy-re, hogy segíts gyerekeidnek angolt tanulni otthon.


Hamarosan az ötödik rész….